Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιό μας. Επικοινωνήστε μαζί μας: trianta.mino@yahoo.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Για τον άμεσο διορισμό των αδιόριστων γυμναστών

   --------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τον άμεσο διορισμό των αδιόριστων γυμναστών.

Το 2008 όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το «30μηνο» υπήρχε σαφής αναφορά και δέσμευση ότι όλοι οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, που βρίσκονται στον συγκεκριμένο πίνακα, «διορίζονται από το σχολικό έτος 2008−2009, και το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2012−2013 σε αναλογία που ορίζεται κατ’ έτος στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών» (Άρθρο 5 του ν. 3687/2008)
Ο παραπάνω νόμος, ουσιαστικά έδινε το δικαίωμα στον κάθε  γυμναστή να προγραμματίσει τη ζωή του.
 Η εξέλιξη αυτή  όπως είναι φυσικό, απέτρεψε τη συντριπτική πλειοψηφία των γυμναστών να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών,  που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά και λίγους μήνες μετά, μιας και ήδη υπήρξε εξασφαλισμένη τροχιά διορισμού. Μάλιστα,  πολλοί από αυτούς είχαν αρχίσει την προετοιμασία για το διαγωνισμό και ορισμένοι φροντιστηριακά μαθήματα με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος.
Με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου όμως, ο νόμος αυτός καταργήθηκε και καμουφλαρίστηκε έντεχνα από έναν άλλον (προφανώς ως ψυχολογικός εφησυχασμός προς μετριασμό αντιδράσεων), ο οποίος όπως είναι διατυπωμένος, δε θυμίζει σε τίποτε το κεκτημένο δικαίωμα διορισμού όπως εκπορεύεται από τον προηγούμενο νόμο (ν. 3687/2008) αφού δεν υπάρχει δέσμευση, ούτε για την πλήρη απορρόφηση όλων των εγγεγραμμένων σε αυτόν τον ονομαστικό πίνακα και ούτε για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που πρέπει να διορίζονται κάθε χρόνο όπως προβλέπονταν με τον προηγούμενο νόμο.
Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι να παραμένουν σήμερα στον πίνακα 280 αδιόριστοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να  σταματήσει αυτή η αδικία και η άνιση μεταχείριση απέναντι στους αδιόριστους γυμναστές και να απορροφηθούν άμεσα στα σχολεία.

Οι βουλευτές
Γιάννης Πρωτούλης

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Νίκος Παπακωνσταντίνου

               Πηγή: ΚΚΕ