Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιό μας. Επικοινωνήστε μαζί μας: trianta.mino@yahoo.com

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Γυρίζουν την πλάτη σε προπονητές Ολυμπιονικών


Γιώργος Αγγέλου, προπονητής του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Κοσμίδη στους κρίκους, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, προπονητής του «χρυσού» κολυμβητή Άρη Γρηγοριάδη και Σοφία Μπακατσάκη, προπονήτρια της Πηγής Δεβερτζή: Αυτά είναι κάποια από τα ηχηρά ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, τα οποία θα συμμετάσχουν αύριο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς βλέπουν τις πόρτες της δημόσιας εκπαίδευσης να κλείνουν δια παντός για αυτούς.

Οι εν λόγω προπονητές που μας χάρισαν στο παρελθόν στιγμές υπερηφάνειας και άμετρης συγκίνησης μένουν στα «αζήτητα» της δημόσιας εκπαίδευσης, παρόλο που σχετικός νόμος του 2008 προέβλεπε ότι επρόκειτο να διοριστούν μέχρι –το αργότερο- το 2015.

Και ενώ ο νόμος Στυλιανίδη προέβλεπε το διορισμό 1.054 γυμναστών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που μέχρι τον Ιούνιο του 2008 είχαν στο δυναμικό τους τουλάχιστον 30 μήνες προϋπηρεσίας, μέχρι στιγμής- και παρά το γεγονός ότι σημειώνονται τραγικές ελλείψεις στα σχολεία- έχουν διοριστεί οι 774, με το μέλλον να διαγράφεται ζοφερό για τους υπόλοιπους.

Πρόκειται για ανθρώπους, ηλικίας από 45 ετών και άνω, με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του αθλητισμού όπως μας εξηγεί ο κ. Χάρης Παπάζογλου, που θα συμμετάσχει στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10: 00 το πρωί.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=342937&cid=4