Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιό μας. Επικοινωνήστε μαζί μας: trianta.mino@yahoo.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Νομοθετική Ρύθμιση Κλειστού Τύπου – 30Μηνο


Κυρία Υπουργέ,

Με τον τρόπο προσλήψεων στο εκπαιδευτικό σύστημα , επιχειρείται μια αποφασιστική τομή για την διασφάλιση κανόνων αξιοκρατίας στην διαδικασία στελέχωσης του εκπαιδευτικού συστήματος. Επιπλέον η επικείμενη κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος μοριοδότησης της προϋπηρεσίας διαμορφώνει όρους ίσων ευκαιριών.

Με το νέο τρόπο διαβούλευσης, η κυβέρνηση στοχεύει στο να συμπεριλάβει αρχές και προτάσεις στο τελικό σχέδιο νόμου που θα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, σχετικά με τις προτάσεις για την πρόσληψη και τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού, για την κρίση και την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση σε μερίδα εκπαιδευτικών που υπάγονται στη νομοθετική ρύθμιση κλειστού τύπου – 30μηνο και συγκεκριμένα της κατηγορίας ΠΕ 11. 

Στη στην εν λόγο νομοθετική ρύθμιση, προβλέπετε ο διορισμός των εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση μέσα στο χρονικό διάστημα 2008 – 2013, που έχουν καθαρή προϋπηρεσία, τριάντα – 30 – μήνες, σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας έως την 30-06-2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί που υπάγονται στην συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι μεγάλης ηλικίας με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Εκπαιδευτικοί που αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα και δυσκολία στο να ενταχθούν στο μόνιμο δυναμικό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και οι οποίοι έχουν προγραμματίσει πλέον την ζωή τους βάση αυτής της ρύθμισης.

Ερωτάται η κα. Υπουργός

Προτίθεται να απορροφηθούν όλοι οι 30μηνίτες ΠΕ 11 την σχολική χρονιά 2010 – 2011 σύμφωνα με τον νόμο που ορίζει ότι πρέπει να προσλαμβάνονται 409 εκπαιδευτικοί από το 30μηνο σε κάθε σχολικό έτος;